چگونه بهترین ارائه ی رندر را به کارفرما داشته باشیم؟
تصور کنید در موقعیت یک طراحی رقابتی قرار گرفته اید و بهترین طراحی ممکن را برای کارفرمای خود باتصور اینکه انگشت ها به دهان بماند طراحی کرده ایید.با کارفرما قرار میگذارید و پس از مقداری خوش و بش به سراغ اصل مطلب یعنی پرزنت طرح میروید..صحبت های خود را کامل میکنید و با تصور اینکه الان کارفرما می ایستد و شما را تشویق میکند پرزنت خود را به پایان میرسانید. رو به کارفرما میکنید و میپرسید نظرتان چیست؟
ناگهان کارفرما گوشی خود را از جیبش در می آورد و رو به شما میگوید ببینید طرحتون خیلی خوب بود اما من از این چند طرحم خیلی خوشم اومده و از شما درخواست میکند که نگاهی به طرح هایی که رقبای شما به کارفرما داده اند بیندازید.
و تمام ذوق هنری شما تنها با چند جمله کور میشود…اما آیا اشکال از طراحی شماست یا اشکال کار در چیز دیگریست؟
بسیاری از طراحان و معماران ، بهترین ایده و طرح رو برای پروژه های خود در نظر میگیرن ولی زمان ارائه نمیدانند که ، چطور طرح و ایده ی خود رو به درستی به کارفرما ارائه دهند که با اولین نگاه ، کارفرما جذب طرح شود و همکاری ادامه داشته باشد.
همه ما میدانیم که امروزه روش های قدیمی طراحی و ارائه ی دستی جای خودش رو به نرم افزارها و روش های مدرن طراحی داده اند و کارفرماها برای داشتن درک بهتر از پروژه های خود ، به سراغ اشخاص و شرکت هایی میروند که از نرم افزارها و روش های مدرن طراحی استفاده میکنن.
اما یک معمار و طراحی که توان استفاده از این نرم افزار ها رو دارد چگونه میتونه وارد بازار رقابت شود و کارفرماها رو با ارائه های قوی ، جذب طراحی کند؟
چیزی که کاملا شفاف و واضحه ، بلد بودن یک نرم افزار مدلسازی و رندرینگ قویه اما مهم تر از اون ، علاوه بر داشتن کیفیت بالای خروجی ، نحوه ی ارائه ی طرح و رندرها به کارفرماست که در ادامه 5 روش ارائه رو بررسی میکنیم.
1.ارائه ی طرح به صورت مدل شده با ارائه ی فایل اصلی به همراه چند عکس از محیط نرم افزار:
این روش قبلا جوابگوی سوالات و ابهامات کارفرما بود اما امروزه با پیشرفت سطح نرم افزارها و رقابت بازار کار، این روش به یکی از ضعیف ترین روش های ارائه بدل شده و کاربردی برای داشتن ارائه ی جذاب ندارد.
2.خروجی به صورت رندر تک شات:
اولین قدم برای داشتن ارائه ی مناسب ، داشتن یک خروجی با کیفیت به صورت رندر عکس از پروژه است که کارفرما به راحتی بتونه علاوه بر داشتن درک درست از طرح و حجم ، با مصالح و متریال های استفاده شده آشنا بشه .
3.رندرهای VR و ارائه ی آنها به صورت تور یا واقعیت مجازی :
به زبان ساده تر ، این روش یعنی رندر 360 درجه یا همون Panorama .
در این روش میتوان با گرفتن چند رندر 360 درجه و لینک کردن آنها به هم ، یک تور مجازی ایجاد کرد که کارفرما به راحتی میتواند با گوشی یا رایانه ی خود ، در محیط پروژه ی خود بچرخه و فضا رو مورد بررسی قرار بده و یا با داشتن عینک های واقعیت مجازی میتوان به صورت سه بعدی ، وارد فضا شد و حتی با داشتن تجهیزات مخصوص ، در محیط شروع به حرکت کرد.
4.ارائه ی رندر انیمیشن :
یکی از روش هایی که جدیدا باب بازار کار شده ، ساخت و ارائه ی انیمیشن است و تقریبا اکثر کارفرماها درخواست انیمیشن رو از کارشون دارن. همه ی ما با این روش آشنایی داریم و توضیحات بیشتر میتونه اضافه و خسته کننده باشه. برای ارائه ی انیمیشن روش ها و نرم افزارهای مختلفی داریم که در مقاله ای جدا ، مفصل این موضوع رو بررسی میکنیم.
5.ساخت یک APP در قالب فایل .exe یا APK :
یکی از جدیدترین و به روزترین روش های ارائه ی رندر میباشد که مدت زیادی نیست وارد بازار کار شده و کارفرماهای زیادی با این روش آشنایی ندارند و این میتواند نحوه ارائه ی ما را خاص کند و وجه تمایز بین سایر رقبا باشه . نحوه ی ارائه به صورتی است که پروژه در نرم افزارهای بازی سازی مثل Unreal engine شبیه سازی شده و سپس خروجی هم به صورت یک بازی گرفته و ارائه میشود . با این روش ، کارفرما آزادانه میتواند در محیط کار خود حرکت کند و کارهایی مانند تغییر پارامترهای مختلف مثل متریال ، خاموش و روشن کردن نورها ، باز و بسته کردن در و … را انجام دهد.
این 5 روش به ترتیب ضعیف ترین و قوی ترین روش ها برای ارائه ی رندر به کارفرما میباشد که به راحتی با بررسی تصاویر و نمونه ها ، میتوانیم بهترین روش ارائه رندر به کارفرما را انتخاب کنیم.
در آخر ، بلد بودن نرم افزارهای مختلف و آشنایی با انواع روش های رندر گیری، این امکان را میدهد که ارائه های مختلف و خلاقانه ای داشته باشید و همچنین کامل بودن اطلاعات و تکنیک ها ، برای خلق روش های جدید و داشتن ارئه های موفق ، بسیار پر اهمیت است.