معمارها چگونه میتوانند فریلنسر باشند؟
فریلنسر شدن در صنعت معماری یکی از افکاری است که با گسترش دورکاری در جهان امروز به ذهن افراد متخصص در این حوزه نفوذ کرده؛ به شکلی که یک معمار علاقه دارد تا با داشتن آزادی یا به اصطلاح وقت آزاد بیشتر، به کار خود بپردازد. اما سوالی که در این بخش وجود دارد این است که آیا فریلنسر شدن برای تمام معماران مناسب خواهد بود؟ در پاسخ باید گفت دورکاری برای معمارانی مناسب و قابل قبول است که دارای استقلال کاری و قدرت تطبیقپذیری باشند، بدین معنی که بتوانند شرایط کاری و شخصی خود را با توجه به قرار نداشتن در محیط کار فیزیکی، مدیریت نمایند.
بر همین اساس نیز بسیاری از معماران توانستهاند، به صورت مستقل و فریلنسری در حوزه کاری و حرفهای خود فعالیت کنند. ما نیز در این مقاله سعی داریم تا شما را برای تبدیل شدن به یک معمار فریلنسر همراهی کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
آشنایی با جزئیات کاری معمارهای فریلنسر
در سالهای اخیر و در پی تکامل روزافزون تکنولوژی، صنعت معماری نیز شاهد یک تغییر چشمگیر یعنی فعالیت مستقل معماران خود در این زمینه بوده است. در واقع معماران در این تغییر قابل توجه، به مواردی همچون: انعطافپذیری، فعالیت خلاقانه و درآمدهای بالاتری که موقعیت فریلنسری ارائه میدهد، جذب میشوند؛ چرا که استفاده از تکنولوژیهای موجود، مسیر کاری معماران را تسریع میبخشد و به آنان کمک میکند تا به صورت دورکاری و بدون واسطه با مشتریان و حتی سایر مشاغل همکاری داشته باشند.
مزایا و معایب فریلنسر شدن در معماری
طبیعتا هر مسیری کم و کاست و نقاط مثبتی را شامل میشود؛ فریلنسر شدن در معماری نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ مانند موارد زیر:
مزایا:
-
انعطافپذیری برای انتخاب پروژههایی که با علاقه و تخصص معمار همخوانی دارد.
- قابلیت کنترل بیشتر بر روی برنامه و محیط کاری معمار.
- پتانسیل بالا برای کسب درآمدهای بیشتر نسبت به استخدامهای مرسوم و سنتی.
-
فرصتی برای به دست آوردن نمونه کارهای متنوع و محک مهارتهای معمار از طریق انجام پروژههای گوناگون.
معایب:
- درآمد نامنظم، به ویژه در مراحل ابتدایی کار.
- تعهدپذیری بالا نسبت به انجام به موقع درخواستها.
- پذیرفتن مسئولیت کامل پروژه به صورت انفرادی؛ مانند: جلب مشتریان و مدیریت پروژه.
- نوسان تعداد مشتری.
- عدم ارائه مزایایی که در استخدامیهای سنتی توسط کارفرما ارائه میشود.
مواردی که قبل از فریلنسر شدن در معماری باید در نظر گرفته شوند!
کشف تخصص انحصاری خود
پیدا کردن تخصص مورد علاقه برای یک معمار فریلنسر بسیار مهم است. بر همین اساس لازم است تا نقاط قوت، علاقهمندیها و انواع پروژههایی که با خلق و خوی کاری شما همرنگ و هماهنگ هستند را شناسایی کنید. برای مثال داشتن تخصص در یک حوزه مانند: بازسازی بناها یا طراحیهای متداول مسکونی میتوانند شما را در بازار رقابتی متمایز کنند. همچنین آشنایی با نرمافزارهای تخصصی و حرفهایی معماری که امروزه درآمدهای زیادی را از این طریق میتوان کسب نمود شما را یک پله بالاتر از رقبا قرار خواهد داد.
ساخت برند خود به عنوان یک معمار دورکار و مستقل
ساخت برند اختصاصی قوی برای جلب مشتریان از اهمیت بسیاری برخوردار است. به عنوان مثال میتوانید وبسایت حرفهای، لوگوی اختصاصی و کانالهای بازاریابی منحصر به فرد خودتان را ایجاد کنید تا به نوعی سبک کاری و فعالیت شما را منعکس کند. به عبارتی دیگر داشتن یک برندی که نام آن بارها به گوش مشتریان رسیده باشد و از طرفی نیز حس اعتماد و اطمینان را در آنان تقویت کند میتواند شما را یک گام پیشتر از سایر رقبایتان قرار دهد.
راهاندازی استودیوی مجازی با ابزارهای تخصصی
قطعا برای کسب موفقیت به عنوان یک معمار مستقل و فریلنسر، به استودیو مجازی با ابزارهای مناسب نیاز خواهید داشت. برای این کار میتوانید بر روی مهارت های نرم افزاری خود فوکوس کنید بخصوص نرمافزار رندرینگ قدرتمندی مثل Unreal Engine که برای ساخت فایل گیم پروژه کاربرد دارد و موجب ارائه متفاوتی برای کارفرما خواهد شد و یا نرمافزار 3D MAX که تمام ایدهها و خواستههای کارفرما را به شکل سه بعدی تبدیل میکند؛ علاوه بر این، نرمافزار Vrayیا Corona نیز که یک موتور رندر برای خروجی گرفتن از کار به شکل تک فریم و به صورت کاملا واقعی است، به همراه استفاده از پلتفرمهای مدیریت پروژه و ابزارهای ارتباطی موثر نیز در راهاندازی استودیو مجازی خالی از لطف نیستند.
شبکهسازی و برقراری ارتباط با مشتریان
حتما میدانید که شبکهسازی نقش حیاتی در موفقیت فریلنسری ایفا میکند. برای این مورد نیز میتوانید در رویدادهای صنعتی مختلف شرکت کنید، به انجمنهای آنلاین بپیوندید و با همکاران حرفهای خود در این زمینه ارتباط برقرار نمایید تا با درک نیازهای مشتریان و ارائه نتایج و نمونههای با کیفیت، روابط پایداری با آنان داشته باشید.
مدیریت و مسئولیت پروژهها
تعهد کاری و داشتن مدیریت منظم و مؤثر بر روی پروژه، سنگ بنای استمرار در بازار فریلنسری خواهد بود. بهتر است پروژهها را به مراحل کوچکی که قابل مدیریت هستند تقسیم کنید، نقاط ضعف، نقاط قوت و عطف آنها را بیابید و با مشتریان به صورت شفاف و مستمر ارتباط داشته باشید تا بتوانید انتظارات آنان در روند انجام پروژه را به درستی برآورده سازید و یا حتی پاسخی فراتر از آن را ارائه دهید.
داشتن استراتژیهای قیمتگذاری
بدون تردید تعیین قیمت و ابلاغ آن به کارفرما نیاز به تامل دارد. برای این کار لازم است تا با بررسی قیمتها، هزینههای پروژه را به درستی محاسبه کنید. این قیمتگذاری شامل: میزان زمان لازم برای انجام پروژه، هزینههای تمام شده به علاوه سود حاصل از انجام آن خواهد بود؛ بنابراین ضرورت دارد تا پس از صحبت با کارفرما و مشتریان، قیمت شفافی را به آنان ارائه دهید و به توافق دو جانبه برسید. ضمنا توجه داشته باشید که همیشه تعادل را بین قیمت قابل پرداخت و ارزش کاری که ارائه میدهید حفظ نمایید؛ برای این کار میتوانید نرخها را بر اساس دامنه پروژه، تخصصهای خود، تقاضای بازار و درآمد موردنظر محاسبه کنید.
داشتن مدیریت مالی به عنوان یک فریلنسر
مدیریت مالی نیز همانند متعهد بودن در دورکاری نیازمند انضباط است تا از پراکندگی درآمد جلوگیری شود. پیشنهاد میشود در صورتی که فعالیت کاری خود در زمینه معماری را به صورت فریلنسری ادامه میدهید قسمتی از درآمدتان را بابت آپدیت تخصص خود با دیدن آموزش های جدید اختصاص داده ، همچنین برای هر بخش از مخارج ماهانه خود بودجهبندی مشخصی تعیین نمایید. ضمنا بهتر است قسمتی از آن را به منظور تبلیغات کاری برای شناخته شدن بیشتر در فضای مجازی در نظر بگیرید.
5 کلید طلایی در موفقیت معماران دورکار
1.برقراری تعادل میان کار و زندگی
فراموش نکنید که حفظ تعادل متوازن میان کار و زندگی برای کسب موفقیت پایدار بسیار حائز اهمیت خواهد بود. برای همین بهتر است تا مرزهای مشخصی را بین این دو تعیین کنید؛ برای مثال زمانی را برای انجام فعالیتهای روزمره و شخصیتان اختصاص دهید تا از خستگی مفرط ناشی از کار بی وقفه جلوگیری کرده باشید. در مقابل نیز تایم کاری معینی را برای خود، انجام پروژههای هر کارفرما و همچنین پاسخگویی به چالشها و سوالات آنان مشخص نمایید؛ گفتنی است که رعایت این نکته علاوه بر کمک به حفظ تندرستی و توازن کاری، از شلوغی و بی نظمی نیز ممانعت خواهد کرد.
2.غلبه بر چالشها و موانع
همانند هر فعالیت دیگر، دورکاری نیز با چالشها و موانعی همراه است؛ مانند: نوسانات مشتری، تاخیر انجام پروژهها، تعارضات کارفرماها، مشکلات مدیریت زمان و…! بهتر است که این چالشها را به دید بهرهمندی از فرصتهای یادگیری مشاهده کنید و با انعطافپذیری بالا و تحمل شرایط، مسیر پیشرفت و گسترش فعالیت خود را هموار نمایید.
3.یادگیری مستمر و کسب مهارتهای بیشتر
با یادگیری مداوم، کسب مهارتهای جدید و همچنین به روز کردن مهارتها و اطلاعات قبلی خود میتوانید در رأس حرفه معماری باقی بمانید. برای این کار خالی از لطف نیست که در وبینارها شرکت کنید و یا دورههای آنلاین بگذرانید؛ حتی میتوانید دوره آنلاین مختص به خودتان را برگزار کنید تا با چالشهای جدید پیشروی به منظور تکامل مهارتهای خود آشنا شوید و آنها را در کارتان رفع و یا پیادهسازی نمایید.
4.استفاده از قدرت رسانههای اجتماعی
پلتفرمهای اجتماعی و شبکههای مجازی ابزارهای رایگانی هستند که میتوانید حرفه خود را در آنجا به معرض نمایش بگذارید و به معرفی آن بپردازید. حتی میتوانید نمونه کارها و پروژههای خود را در این صفحات نمایش دهید، همچنین این امکان وجود دارد تا راهکارها و تجربیات کاری خودتان را به اشتراک گذاشته و با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کنید تا امکان دسترسی به پروژههای عظیمتر و کارفرماهای بیشتری برای شما فراهم گردد. البته توجه داشته باشید که کیفیت را فدای کمیت نکنید! بدین معنی که متناسب با توانایی خود فعالیت داشته باشید و از پذیرفتن چندین پروژه همزمان خودداری نمایید تا از این طریق بتوانید کار خود را در زمان مناسب و با کیفیت بالا به کارفرما تحویل دهید.
5.گسترش تیم کاری
پس از گذشت مدتی که فعالیت کاریتان علاوه بر رشد و ترقی، افزایش یافت، بهتر است با استخدام اعضای جدید در جهت گسترش تیم کاری خود اقدام نمایید؛ چرا که واگذاری برخی از فعالیتها و وظایف کاری و حتی همکاری با همکارهای حرفهای دیگر به شما این امکان را میدهد تا پروژههای بزرگتر و پیچیدهتری را بر عهده بگیرید و یشتر از قبل شناخته شوید.
جمعبندی
شروع مسیر فریلنسر شدن در معماری اگرچه ممکن است نتیجهای شیرین داشته باشد اما بدون تردید تلاشی مضاعف و دوچندان را میطلبد. نقطه عطف موضوع اینجاست که میتوانید با بهرهگیری از مهارتهای پیشین خود، پذیرفتن چالشها و تقویت روابط با مشتریان و… یک شغل پررونق و حتی با پرستیژ را متناسب با شرایط خود خلق کنید.
دیدگاهتان را بنویسید